MAC Pro Longwear Concealer NC20

MAC Pro Longwear Concealer NC20 benim yeni yeni keşfettiğim bir ürün. Daha önce deneme fırsatım olmamıştı. 
Ben oldukça başarılı buldum ancak çok kuru cilt yapısına sahip olanların kullanamayacağını düşünüyorum. Çok kuru göz altlarınız var ise ve özelikle bu ürünü ya da başka bir kapatıcı kullanmak istiyorsanız altına mutlaka MAC Fast Response Eye Cream kullanmanızı tavsiye ederim. Onu da şurada anlatmıştım... Buraya tıklayarak yazıya ulaşabilirsiniz.

Fotograflarda kesinlikle renk efektlerinde bir oynama yapmadım. Gün ışığında, flaşsız olarak çektim. Ancak tabiki her yakın plan çekim gibi var olan sorunu en abartılı hali ile göstermeyi başardı. Aslında öyle çok da sorunlu göz altlarım yoktur, sürekli baş edemediğim problemler yok çokk şükür. Ancak tabiki uykusuzluğa bağlı olarak bir sürü belirtiler oluyor.

Daha önce MAC Select Moisturecover Concealer kullanıp bitirdiğim için ve MAC Studio Finish SPF35 Concealerlar günlük kullanıma yoğun geldiği için bu sefer bunu tercih ettim.

Bu fotografı kapatıcıyı sürdükten 1 saat sonra çektim. Daha uzun zaman geçtikten sonra bile bende mimik çizgilerine birikme yapmadı. Sadece uygulaken çabuk kuruyor bu da tahminimce yapısından yani çok saydam bir ürün olamyışından kaynaklanıyor. MAC Studio Finish SPF35 Concealerlar'a göre orta kapatıcılıkta bir ürün. Sürdüm yok oldu gibi görünmüyor gerçekten de yeterli derecede kapatıcılık sağlıyor.
Uygulandığı zaman mat ancak aydınlık bir görüntü veriyor. Gerçekten de uzun saatler kalıcılığını koruyor.


Normalde ten makyajında da NC15 ve NC20 arasında gidip geldiğim için yine NC 20 tercih ettim. MAC de NC serisi sarı tabanlı bir renk olduğundan özellikle kırmızı, kızarık bölgeleri kapatmakta daha kullanışlı olacaktır. Ancak sizi şikayetiniz daha çok morluklardan ise yine cilt tonunuza bağlı olarak NW tercih etminiz daha iyi olabilir. Siz yinede denemeden almayın. Bunlar tek doğrusu olan bilgiler değil sizin cilt tonunuz, göz renginiz ve en önemlisi de nasıl bir görünüm istediğiniz çok önemli.

Ürünün hem iyi hem de kötü bir özelliği var.
Küçük cam şişede ve pompalı olması kullanışlı ve hijenik ancak tek sıkımlık pompadan (sadece göz altları için kullanıyorsanız) çok fazla ürün gelmesi kötü. 
Benim için sıkıntı yok çünkü tek pompa ürün ile ben tüm cildimdeki kızarıklıkları ve göz altlarımı kapatabiliyorum ürün ziyan olmuyor. MAC 217 Blending Fırçası ile uyguluyorum.

5 yorum:

  1. bende studio finish concealer var memnunum ama kapağını oğlum kırdı yeni bir concealer arayışındayım bi ara buna bakayım nw'leri hiç denememiştim eğer nc15 morluklarımı kapatmazsa bi de nw'ye bakayım güle güle kullan canım:)

    YanıtlaSil
  2. ben de clinique kullanıyorum. Ama bitmeye yaklaştı tam arıyordum bunu mutlaka deneyeceğim çünkü resimdeki sonuç çok iyi teşekkürler :D:D:Dhttp://semforever-semforever.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  3. Bende aynı ürünü aldım 1 hafta önce makyaj söz konusuysa kesinlikle mac en başarılı =)

    YanıtlaSil
  4. melal ve semforever bencede kesinlikle denemelisiniz...
    (:

    Şirinee Şirin di mi ama (:

    YanıtlaSil
  5. bende de bu ürün var fakat sanırım memnun kalmayan tek kişi benim sanırım ben bi yerde hata yapıyorum :(
    http://meeryemcan.blogspot.com/

    YanıtlaSil