Metal Takıların Kararmasını Önlemek İçin

Metal Takıların Kararmasını Önlemek İçin genellikle uyguladığım bir yoldur bu. Aldığım takı gümüş değil ise ve kararmaya müsait bir malzemeden yapılmış ise genellikle üzerine tek kat şeffaf tırnak cilası geçerim ki kararmasınlar. 
Bakır, bronz, altın, gümüş renkli metal takıların hepsine uyguluyorum bugüne kadar da hiç sıkıntı yaşamadım.
Ama yine de daha sonrasında bile takıları mutlaka hava almayan bir kutu içinde saklıyorum. Takıları açıkda saklayabileceğiniz üzerine bir sürü küpe ve kolye asılabilecek türden "takı organizatörleri" var. Ben onlara çok özenmeme rağmen hatta kullansam herşey gözümün önünde kalacak ama kullanamıyorum çünkü o tarz bütün takıların hava ile temasını kesmeden ortalıkta bıraktığımda hepsi daha daha çok kararıyor.
Hatta çok çok sevdiğim gümüş ya da metal takıları tek tek ufak pamuk ya da havlu kağıtlara sarıp saklıyorum ve bu peçete/kağıt havlu ya da pamuk içierisinde tek tek saklama yöntemi çok çok işe yarıyor.

Bu arada gümüş takıları çok kullandığımda (mesela yıllardır boynumdan çıkarmadığım nazar boncuklu bir kolyem vardı) asla kararmıyorlar. Ama ne zamanki bi köşeye kaldırayım o zaman kararıyorlar. Nedenini bilmiyorum ama benim gümüş takılarım kullandıkça parlar. 

Bu fotograflarda gördüğünüz gibi aldığım küpelerin kolyelerin sadece metal olan yerlerine tek kat şeffaf cila geçiyorum. Renkli kısımlarına geçmeye greek yok çünkü nasıl olsa o kısımlar plastik ve kararmazlar...

Taşlı takıları cilalamak, taşların düşmesini de bi nebze olsun engellemiş oluyor.


Bu arada cila işi için kalın fırça yapısı nedeniyle (evde Sache Vite haricinde cila olmaması nedeniyle) Rimmel Pro Super Wear Ultra Shine Topcoat'u seçtim

Normal bir ojeye göre çift fırçalı diyebiliriz.Fırçasının kalın oluşu işimi kolaylaştırdı.

Kolyenin zincirlerini de cilalıyorum. Yalnız zincir cilalerken çok dikkatli olun ve cilayı çok ince tutmaya bakın çünkü kolye halkaları ciladan ötürü birbirine yapışırsa zincirin hareketliliği gider.

Bir de bu işler için benim yaptığım gibi bir Amerikan servisini oje işlerine kullanabilirsiniz. Böylelikle çevre batmaz... Tırnaklarıma oje sürerkende bu servisi kullanıyorum...


6 yorum:

  1. Ben de aynı yöntemi kullanıyorum canım demek ki tek değilmişim:)

    YanıtlaSil
  2. Ben de özellikle yüzüklerime bunu yapıyorum. Ellerimi yıkarken yüzüklerimi çıkarmayı hiç sevmiyorum. Hazır mikroplar giderken, yüzük de temizlensin diye düşünüyorum çünkü. Bu sebeple, parmaklarımda saçma sapan kararmalar olmaması adına, cila ile geçiyorum veee süper oluyor :)
    Begüm
    http://www.pinkbubu.com

    YanıtlaSil
  3. ben de yeni öğrenmiştim :) hatta altın renkli bir yüzüğümü yaptım gıcır gıcır oldu, takması da zevkli :))

    YanıtlaSil
  4. ben bilmiyordum bu yöntemi teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  5. ne güzel bilgiler vermişsiniz,teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  6. Aa! süpersin,çok sevdiğim bir yüzüğüm kararır diye endişeleniyordum, deniyeceğim onun üzerinde :D

    YanıtlaSil