Kryolan SupraColor Grease Paint

Kryolan SupraColor Grease Paint
Ben bayılıyorum bu fondötene. Öncelikle bunu söyleyerek başlayayım. 
Kroylan SupraColor aslında günlük kullanıma pek uygun denebilecek bir fondöten değil. (Ancak ben severek hergün kullanıyorum) Daha çok sahne sanatlarında, ya da televizyon makyajı denilen makyajlarda ekrandan cildin kusursuz görünmesini sağlayan ya da fotograf çekimlerinde yapılan makyajlarda kullanılan bir ürün.
Kapatıcılığı oldukça yüksek bir fondöten.

Krem fondöten denilebilecek kadar yumuşak bir yapıda değil. Yapısı daha çok stick fondötenler gibi.
Fotografta sol tarafında görünen turuncumsu dalgalanmalar olan yer, daha kullanmak için dokunmadığım yer. Bu ürünü aldığınıza ve üzerine ilk baktığınızda, fondötenin üzerindeki katman sanki yanlış bir renk almış izlenmi veriyor size ama siz o üst tabakayı elinizle bile bozunca alttan gerçek rengi çıkıyor.

Tek sevmediğim bir yanı var o da ne kadar dikkat edersem edeyim ve ne kadar temiz sünger ile uygularsam uygulayayım mutlaka içine tozlar giriyor ve kirli bir görüntü oluşuyor. Bunu daha detaylı görebilmek için fotografın üzerine tık tık.


Bendeki rengi 4W diye adlandırılan daha çok pembe alt tonlu açık bir renk. Şurdan kendi sitesinden bakarsanız renk çeşitlerini görebilirsiniz. Bu renkden daha açık tonlularını da kapatıcı olarak da kullanabilirsiniz... Bu ürün için "günlük kullanıma pek uygun olmayabilir" dedim çünkü uygulaması biraz dikkat istiyor. Çok yoğun sürüldüğünde oldukça yapay ve aşırı fondötenden ağır bir makyaj görüntüsü elde edilebilir. Ancak benim ellim alıştı artık süngere ne kadar ürün alıp, cildime nasıl dağıtmam gerektiğinin farkındayım.



Ürünü 2010 Ağustos ayının sonunda aldım ancak daha bu kadar kullanabildim. Bu gidişle bu ürün bana 3 sene yeter. Zaten bu ürünü seçerken en kötü yaptığım şey bir ufak boyunu almamam oldu. Keşke daha ufak boyutunu alsaydım diyorum.

Aslında benim Kryolan ürünleri ile ilk tanışmam Gelin Makyajımla başladı. Gelin makyajımda bu ürün değil de yine Kryolan SupraColor serisinin pudrası hafif nemli bir süngerle uygulanmıştı. Tüm gün cildimde en ufak bir bozulma olmadan kalması ve gelinliğime asla bulaşmamasını çok sevmiştim.

Ancak; Benim tanıttığım Supracolor yani krem/stick yapıda olan çok yoğun uygulandığında ve üzerine herhangi bir şekilde sabitleyici bir ürün geçilmediğinde kıyafetlerinize bulaşıyor. Bu yüzden hem çok ince uygulanmalı hem de şurada tık tık bahsettiğim gibi bir ürün üzerinden bir kat geçilmeli ki kıyafetleriniz ya da öptüğünüz kişiler fondötene bulanmasın...


Kryolan SupraColor ürününü latex süngerlerle uyguluyorum genellikle. Süngeri ıslak kullandığımda daha da pürüzsüz bir sonuç elde ediyorum.
Fotografda görüdüğünüz süngerleri kuallanıyorum genelde...

Özellikle en son Gratisden aldığım Swisspres Marka latex süngerler oldukça hoşuma gitti, bir pakette 32 adet bulunuyor. Hem çok falzlalar ki ben fondöten için süngerleri çok falza değiştirim o yüzden benim açımdan oldukça iyi oluyor. Fotograftada görüdüğünüz gibi süngerleri parça parça koparıp kullanabiliyorsunuz. 

Umarım güzel kalıcı ve özellikle özel günler için fondöten arayanlara yardımcı olmuşumdur...

13 yorum:

  1. canım resimdeki sarı süngeri nerden aldın acaba??

    YanıtlaSil
  2. MakyajGüncem; Sephora o sünger canım...BeautyBlender muadili...

    YanıtlaSil
  3. Just makeupda da görmüştüm baya memnundu.Ben de almayı düşnüyorum umarım uygun fiyata bulurum canım;)

    YanıtlaSil
  4. Kryolan ürünlerini zaten en güzel o üçgenimsi süngerlerle sürüyorsun :) bana da kursta gelin makyajı yaptıklarında bunu sürdüler üstüne transparan geçtiler ama hep bulaştı tişörtüme fln baştan çok sevmeme rağmen Kryolan artık ağır gelmeye başladı bana, sen memnunsun sanırım :)

    YanıtlaSil
  5. bu fondoteni arkadaşımda kullanıyo ve çok memnun bende çok merak ediyorum kesinlikle denemek istediğim bi ürün :)

    YanıtlaSil
  6. bnmde mrk ettiğim bir ürün. yanlız cildim aşırı kuru. ürün biraz yoğun kıvamda olduğundan pütürlenme yaparmı diye korkuyorum. kuru ciltler için uygunmudur sence?

    YanıtlaSil
  7. Kurs sebebiyle,ürünlerimi alırken edindiğim bir fondöten.Bende 3 tonu mevcut genelde karıştırarak istediğim tono ulaşıyorum.Cd üzerinde karıştırdığım da bir an kalorifer peteğinin üzerinde bıraktım ve yapısı yumuşadı ve sürümü daha kolaylaştı.Gayet memnunum bu üründen.Elbette günlük kullanım için ağır yapılı.

    YanıtlaSil
  8. çok güzel gözürünüyor canım,mac torun neydi ? 4w baya açık durmuş

    YanıtlaSil
  9. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her ürün boyunun dış dizaynı farklılık gösterebilir. Kendi mağzalarından aldım (: Sahte olamaz di mi?

      Sil
  10. Merhaba ben supra color almak istiyorum ama ten rengime uygun nasil seçebilirim. Açık buğday tenliyim çok açık değil cok koyuda degil. kimisi 2W 3W YADA NB SF 38 diyo hangisini alacagimi sasirdim mersinde magazası yok. Acık buğday tenliyim çok açık değil cok koyuda degil

    YanıtlaSil
  11. Ya ben fondotende natural kullanıyorum renk seçimi hangi renk olması lazım yardımcı olun litfen

    YanıtlaSil
  12. Kuaför Malzemeleri  Çok iyi bir yazı kuaförlere uygun malzemeler bu site üzerinde mevcut yeni çıkan markalar bilindik ürünler uygun fiyata satılmakta

    YanıtlaSil