MAC BlushCreme Ladyblush - Posey - Uncommon - Brit Wit

Sanırım kışın gelmesiyle birlikte en çok sevdiğim şey oldu MAC Blushcremeler. Şurada MAC COSMETICS sayfasında diğer renklerini de görebilirsiniz. Bu allıklar ışıltısız ancak canlı ve ıslak görünüm veren allıklar.




BlushCremelerin Yapısı;

Çok hafif yapılı olduklarını söyleyemem. Köpük krem allıklar kadar hafif değiller ancak benim için çok ağır yapıda da değiller. Toz allık gibi bir yapı bekleyip, Blushcremeleri toz allık ile kıyaslamak yanlış olur.
Cildim Karma yapıda ve MAC fondötenlerden NC15 kullanıyorum yani oldukça açık renkli bir cildim var ve aşağıda gördüğünüz allıkların hepsini gayet rahatlıkla kullanıyorum.

Bazı renklerini dudakta da kullananlar var örneğin; LadyBlush ve Posey gibi.




MAC Blushcreme LadyBlush ;

MAC'in tanımına göre "Demure Cool Pink Flush" türkçeye çevirmesi oldukça zor olsada renk tonunda kesinlikle ben olsam cool pink tabirini kullanmazdım çünkü çok fazla olmasa da klasik tanım pembe-şeftali tonlarını barındıran bir renk. Kesinlikle soğuk bir renk olduğunu düşünmüyorum. Canlı sağlıklı bir görünüm veriyor. En sevdiklerimden.





MAC Blushcreme Brit Wit;

MAC'in tanımına göre "Dirty Plum". Plum diyecek kadar koyu değil bir kere. Ben olsam Pinkish Mauve derdim (: Kutusunda güzel, elinize sürdüğünüzde hadi canım böyle allık mı olur dedirten ama yüzünüze sürdüğünüzde çok hoş duran bir allık (:





MAC Blushcreme Posey;

MAC'in tanımına göre "Dewy-fresh Rosy Pink". Canlı bir pembe. Benzer renklerini bulması kolay. Aslında esmerlerde çok daha hoş duracağını düşündüğüm bir allık. Yinede sevdiğim için hafif uygulayarak kullanıyorum bu allığı da.




MAC Blushcreme Uncommon;

MAC'in tanımı "Light White Rose". MAC bu allığa bu tanımı yaparken ne düşünüyordu inanın ben de bilmek istiyorum. Her ne kadar Swatch yapıldığında kirli koyu bir fondöten ya da bronzer gibi görünsede cilde uygulandığında kesinlikle çok beğendiğim bir allık. Özellikle sarışınlarda gayet hoş duracağını düşündüğüm, yüze klasik ben burdayım diye bağıran allık görüntüsü yerine özenle yapılmış bir makyaj ve sağlıklı görünüm verdiği kesin. En sevdiklerimden.



En Çok Tavsiye Ettiklerim;
LadyBlush ve Uncommon. Brit wit ve Posey de oldukça beğeniyorum ama dediğim gibi Posey tarzı renk bulamk kolay.

MAC Blushcreme nasıl uygulanır?
Öncelikle nasıl makyaj yaparsanız yapın iyi nemlenmiş bir cilt şart. Tamam blushcremeler cildinizi kurutmaz ama kuru bir cilt üstüne uygulaması ve eşit dağıtması zor.
Bazen parmaklarımla uyguluyorum ama çoğu zaman ise kullandığım fırça MAC 188 ya da 187. Aslında hafif uygulamak için eğer MAC den Holiday setlerinden aldığınız 187 fırçası varsa o fırça bunları sürmek için gayeti işe yarar. Hatta yukarda bazı fotograflarda ürünlerin üzerinde minik minik delikler görebilirsiniz, 187 nolu fırça ile uygulamamdan kaynaklanıyor bu minik delikler.
Karma bir cildim olduğu halde Blushcreme uygulandıktan sonra kesinlikle ekstra bir yağlandırma yapmıyor.
Aslında biraz da allık dan ne beklediğine bağlı bir durum krem allık kullanmak. Canlı, Islak bir görünüm istiyorsanız Blushcremeler iyi ancak toz yapıda ve mat ya da ışıltılı allıklar kullanmaktan hoşlanıyor iseniz krem allık sizi fazla tatmin etmeyecektir.

4 yorum:

  1. çok güzel görünüyor...köpük allığım vardı hakkında bazı şeyler duydum...cildi delik delik yapar vs o yusden korktum kullanmadım ama sen bundan memnunsun galiba...almalı diyorum:)

    YanıtlaSil
  2. Vespcim yine super bir yazi olmus, kesinlikle ben de bayiliyorum bunlara.

    YanıtlaSil
  3. bende de ladyblush var, rengi gerçekten hoşuma gidiyor.. ama nars daha iyi krem allik konusunda, en azindan sürdüğünde pudramsi hale bürünüyor.onlari daha çok seviyorum :)

    YanıtlaSil
  4. Bende buğday tenliyim ve Posey'ı almayı düşünüyorum .Swatchlarına baktım ama karar veremedim .Almalımıyım?Kullanışlı olur mu ??


    http://senistiyorruj.blogspot.com/

    YanıtlaSil