Schwarzkopf Palette 8-77 Tarçın Bakır Öncesi ve Sonası

Saçların hikayesi aslında oldukça uzun. Önce aşağıda gördüğünüz fotograflardan tamamen farklı olarak aslında en başta ben bu yaz saçlarımı sarı kullanmak istiyordum ve oldukça da uzun saçlarım vardı. Saçlarımın sadece uçlarında balyajlar vardı. Kuaföre röfle için gittim ancak o kadar sık paket attılar ki paketlerin yoğunluğundan paketler çok ısındı ve saçlarım çok zarar gördü. O yanmış kırılmış saçlara dayanamayacağımdan kesildi. Kaldı ki çıkan renk kafamdaki her bölge o kadar alakasız tonlarda sarıydı ki cila atıldıktan sonra bile benim hoşuma gitmedi ben de sarı saçı kullanamayacağıma karar vererek 2 gün içinde hemen saçlarımı bakıra boyattım.
Yani ilk Bakır renk olan 1. fotograf oldukça açık bir sarının üzerine boyanmış bir bakır. Kuaförde boyandığı için numarası hakkında bi bilgim yok. Katalogda olan rengi birebir uygulamadılar çünkü. Neyse sonuç fena değildi en azından sarının her tonu olan saçlarım artık hepsi eşit bir renk olarak bakır renk olmuştu.
Bu fotografta gördğünüz bakır kuaförde oldukça açık bir zemin üzerine boyanmış bir Bakır.

Daha sonra 1 ay boyanın saçımdan oldukça akmasını bekledim tabi bu süre zarfında bir sürü bakım yaptım saçlarıma özellikle de Loreal Professional Serie Expert Absolut Repair'in tüm ürünlerini kullanmakla geçti. Gerçekten de yıpranmış saça (ki yıpranmış derken banyoda ya da banyodan sonra asla taranmayan ve her telin kopma noktasına gelmiş bir saçtan bahsediyorum) gerçekten de saçı ellenebilir yapıyorlar bir ölçüde...


Saçımın aşırı yıpranması ve yine sarı diye çıktığım yolda saçımın 3de 2sini kestirmek zorunda kalmamdan ötürü kuaförlerden nefret ettiğim bir döneme girdim haliyle. Dipler gelincede, markete gittiğimde boyalara bakarken ne zamandır gözüme kestirdiğim Schwarzkopf Palette 8-77 Tarçın Bakır rengini saçlarıma uygulamaya karar verdim. Palette zaten 3-4 yıl öncede kullanıp çok çok memnun kaldığım bir marka olduğundan yine hiç çekinmeden aldım. Ancak saçlarım kısa olmasına rağmen çok gür olduğundan 2 kutu aldım.



Saçlarım çok çok yıpranmış olduğundan kendim saçımı boyarken, oksidan losyonu çok kullanmak istemedim. Bu yüzden boyayı karıştırırken 2 tüp boyaya 1.5 kutu oksidan losyonu karıştırıp boyadım saçımı. Bunu yapmamın sebebi; saçlarım çok yıpranmış olduğundan daha da fazla yoğun oksidan ile yıpransın istemedim. İkinci nedeni ise saç zeminim zaten oldukça akmış ve alttan sarılar yine gözükür olmuştu. Yani rengin tutması için saçımın tekrar açılmasına gerek yoktu. Ancak siz eğer koyu renk üzerine boyayacak iseniz oksidan losyona ihtiyaç duyacaksınızdır.

Daha öncede kendi saçımı kendi kendime kutu boya ile boyayabilmiş ve iyi sonuç almış biri olarak bu sefer boyama o kadar kolay olmadı. Ama sebebi tamamen benim saç yapımın bozukluğundan kaynaklandı. O kadar yıpranık bir saç yapım vardı ki boyarken saçmı tarayamadığım için tutamları güzel boyayamadım. Aslında dışardan bakanlar böyle bir farkı çok hissetmiyor ama ben yinede biliyorum ki her yere boyayı eşit dağıtamadım.

Bu arada kendi saçınızı boyarken dipleri mutlaka en son boyayın çünkü diplerdeki saçların saçın en canlı olduğu bölge ve kafa derisinin sıcaklığından dolayı boya daha çabuk aktive olduğundan saç diplerini önce boyarsanız, saçın tüm genelinden daha açık bir tonda olur saç dipleri. Bu sebeple dipler her zaman boya yapılırken son aşamada boyanmalı.

Sonuç ise aynen aşağıdaki gibi oldu. Fotografta saçlarım her ne kadar yumuşak ve pürüzsüz görünselerde bu görüntüsünü kesinlikle bir sürü uyguladığım bakım kremlerine ve serumlarına borçluyum. Zaten şu noktadan sonra saç bakımları ve kremler hakkında da bir sürü yazı yazacağım...

Renk ise kutusunda göründüğünden tabikide daha farklı. Zaten fotograf ile gerçeğin bir olmasını beklemek olmazdı. Bir de ben dediğim gibi 1.5 kutu okidan kullandım. Oksidan 2 kutunun da tamamını kullansaydım muhtemelen daha turuncu bir görüntü olacaktı. 

Sonuçtan oldukça memnun kaldım ancak dipler çıktığında ve görüntü beni rahatsız etmeye başladığında ne yapacağımı bilmiyorum. Çok yıprandığı için kendi rengine boyayıp (koyu kumral) saçlarımın kendine gelmesini bekleyebilirim ya da tekrar bu tonlarda boyayabilirim.

Şimdilik çok yıpranmış olduğu için her banyo sonrası resmen işkence. Bu yüzden  bu aşamadan sonrasına henüz karar verebilmiş değilim.

En azından kutusundan çok beğendiğim Palette 8-77 Tarçın Bakır rengini de denemiş oldum.

31 yorum:

  1. Tam istediğim ama cesaret edemediğim renkk :)
    Yeni sacın hayırlı olsunn

    YanıtlaSil
  2. tarcın bakırı Zeto bir ara kullanmıştı ve bayılıyordum sana da çok yakışmış canım güzel günlerde kullan :D

    YanıtlaSil
  3. Ben de bu boyayı kullanıyorum. çok yakışmış sana da..

    YanıtlaSil
  4. çok güzel parlak capcanlı bir renk olmuş çok beğendim harika...

    YanıtlaSil
  5. Bu renkler heralde tek bana yakışmıyor denemedim daha önce ama cık cık yakışmaz :((
    Gayet güzel olmuş bence kendi rengine boyama bu renkten devam et kullandığın serumları kremleri falan yazarsan cok sevinirim :) Çünkü ben de boyamak istiyorum şimdiden almalıyım onları..

    YanıtlaSil
  6. bence harika görünüyor çok güzel olmuş kutudaki renkten daha güzel kesinlikle benim de hep istediğim renktir tarçın bakır ama saçlarım çok siyah olduğu için evde bakır kızıla boyadım en azından turuncu saç isteğimi bastırmış oldum :)

    YanıtlaSil
  7. bence hoş bir renk.ben sizin kadar cesur olmamıyorum malesef renk konusunda. ama evde boyanmasına karşın neredeyse ürün ambalajındaki resmin aynısını tutturmuşsunuz,çok başarılı.ben rengi çok beğendm ve size yakıştırdım. güle güle kullanın:)
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. @Miracle Dilara; açık tenli isen hiç çekinme. Çok çekiniyorsan benzer renk ama daha karamele bakanını deneyebilirsin...
    @ChunLi; Zetoyada çok yakışmış (:
    @isabel; çok kullanan var çok. Zaten marketerde bulmak imkansız nerdeyse...
    @angelical: Teşekkür ederim (:
    @ NaszL :); dene ama yıpranmayı göze al dene derim. Renk korkulacak bir renk değil gerçekten güzel bir renk tavsiye ederim...
    @tubiss ; evet senin saçlar koyu ama bir kere açılsa üzerine bu renk tutar tabi çok yıpranır o ayrı... ama koyu saçlara da aşırı açma yapmadan da tutuyor.
    @DERYA Teşekkür ederim. Denemek istediğim bir renkti. hazır sarıda kötü olunca direk düşünmedim bile. Ambalajn aynısının tutmasının nedeni saç bazım açık renk olması... (:

    YanıtlaSil
  9. merhaba sevgili vespa..
    yeni yazını görünce sevindim, inşallah sık sık yazarsın yine..
    saçların çok hoş olmuş, aynı badireleri ben de atlattım .. saç bakım postları hazırlayacağını okuyunca çok sevindim, bekliyorum sabırsızlıkla..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. son fotografta saclarin cok hos gorunuyor yipranmis diye kendin soylemezsen hayatta anlamazdim, rengi de cok yakistirdim ben sana gule gule kullan yeni saclarini:) sac bakim urunleri yazilarini merakla bekliyorum benim saclarim da boyasiz olmasina ragmen berbat durumda:(

    YanıtlaSil
  11. Yanan saçların için çok üzüldüm, geçmiş olsun. Yeni rengini ise çok beğendim, ışıl ışıl gözüküyor. Bakımlar işe yaramış :)

    YanıtlaSil
  12. Tenim acık amaa saçlarım koyu kestane kaşım da :) Dip olayından tırsıyorumm :)

    YanıtlaSil
  13. 2-2,5 yıl tarçın bakıra boyadım bende saçlarımı , ama sonunda çok yıprandı saçlarım kalın telli ve gür olmasına rağmen resmen saçım azaldı :( 4-5 ay önce kendi rengime boyattım ve şu an hiç boyamıyorum,saçım kendine geldi.. fotoğrafına bakınca farkettim ki tarçın bakırı özlemişim :)

    YanıtlaSil
  14. nefisss olmuş harika , bende saç dipleri açık olması uçlarının tekrar tekrar boyanması diye düşünüyorum ve saç dibine daha az oksidanla boyayıp daha çoğu ile uçlarını boyarım
    bilmem :) belki sen haklısın
    sarının üzerine harika olmuş en bayıldığım renk
    güle güle kullan
    harika gözüküyor

    YanıtlaSil
  15. renk süper , bob modeli kullanmayı düşündün mü hiç

    YanıtlaSil
  16. renk süper , bob modeli kullanmayı düşündün mü hiç

    YanıtlaSil
  17. Benimde saçlarım kızıl rente, bu renk yapmayı düşünüyorum bu aralar çok hoş gözüküyor. Kızlar bu arada köpük boya diye birşey duydunuz mu? Koleston çıkartıyormuş, Akma, damlama gibi problemleri ortadan kaldıracak yeni teknoloji bir ürün olduğunu söylüyorlar. Öyle bir şey olursa süper olur gibi geldi bana :))

    YanıtlaSil
  18. okuyunca korktum valla sarıdan benim kendi saç rengim bende boyayacağım vaz mı geçsem ama tarçın bakır çoook güzel olmuş

    YanıtlaSil
  19. tam benim hikayem...bende yıllarca sarı kullanıp tarçın bakır sevdasına kapılanlardanım... sonuç hüsran tabi şimdi... karamel saç rengine dönüp saçları dinlenmeye aldım ve sarıya döneceğim günü iple çekiyorum... tarçın bakır çok akıyor, dipler çıkınca ve boya zamanı gelince ayrıca fönsüz falan kötü durduyor, bence tabi.. tabiki saçlarımı kestirmek zorunda da kaldım:( acaba uçlara sarı balyaj attırsam birazcıkta olsa sarı gözükebilrmiyim acaba...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence dediğin doğru değil çünkü sadece 10 günde bir yani dip boyası gelince akıor

      Sil
  20. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  21. ayrıca benim babam kuaför diğer kuaförler 200tl para istiyorlar boşa vermeyin alın malzemeleri kendiniz haledin

    YanıtlaSil
  22. Çok güzel tutmuş ama sen zaten bakırın üzerine boyamışsın kahvenin üzerine boyamak için ne yapmak gerek?

    YanıtlaSil
  23. Çok güzel olmuş. Aynisini istiyorum ama ne yapacagimi bilmiyorum. 1 hafta önce saclarim organik aciciyla akitildi tine organik bir boyayla(DAVİNES MASK MEDİUM CAPPER MAHOGANY BLOND) boyandı Ama dipler koyu kizil oldu. Tarçın bakir istitorum. bu bahsettifim renfin usrune nasil bir uygulama yapmaliyim. lutfen yazin arkadaslar.

    YanıtlaSil
  24. Ben esmerim bi turlu karar veremedim.tarcin bakir dusunuyorum ama olurmu...rica ediyorum....

    YanıtlaSil
  25. Ben esmerim bi turlu karar veremedim.tarcin bakir dusunuyorum ama olurmu...rica ediyorum....

    YanıtlaSil
  26. Bende 2 hafta önce sacimi palettenin 7.77yle boyadim 1 kutuyla ve saclrim kivircik belimdesaclrim kestane rengiydi çok güzel bir renk oldu herkes tanımayanlar bile normal sacimin bu renk oldgnu sandı . Şimdi yine palettenin 8.77 ni aldim bu aksam boyucam ve paketin ustundeki rengi cuk die alicagina eminim 😊

    YanıtlaSil
  27. Bende 2 hafta önce sacimi palettenin 7.77yle boyadim 1 kutuyla ve saclrim kivircik belimdesaclrim kestane rengiydi çok güzel bir renk oldu herkes tanımayanlar bile normal sacimin bu renk oldgnu sandı . Şimdi yine palettenin 8.77 ni aldim bu aksam boyucam ve paketin ustundeki rengi cuk die alicagina eminim 😊

    YanıtlaSil
  28. Cok guzel olmus💟 ben de cok begendim benim de sacim rofleliydi, bakir kahve boyattim. Yaklasik 1,5 ay oldu. Boyam iyice akti. Saclarimin uclarinda sarilar belli oluyo. Diplerim bir parmak kadar koyu kumral. Ben de bu renge boyasam sizin gibi olur mu? Yoksa cok mu turuncu olur?

    YanıtlaSil
  29. Cok guzel olmus💟 ben de cok begendim benim de sacim rofleliydi, bakir kahve boyattim. Yaklasik 1,5 ay oldu. Boyam iyice akti. Saclarimin uclarinda sarilar belli oluyo. Diplerim bir parmak kadar koyu kumral. Ben de bu renge boyasam sizin gibi olur mu? Yoksa cok mu turuncu olur?

    YanıtlaSil
  30. Benim sacım kestane bu görünüme ulaşmak için oksidan kullanmam sartmı bakırla sarı tonu karıstırsam olurmu acaba

    YanıtlaSil