NARS Orgasm & Laguna vs. e.l.f. Cosmetics Contouring Blush and Bronzing Powder

NARS Orgasm & Laguna ile e.l.f. Cosmetics Contouring Blush and Bronzing Powder'ı kıyaslamak istiyorum.
e.l.f Cosmetics bir çok ünlü markanın, çok satan ürünleri kendi ürünleri ile tekrardan yapıp benzetmeye çalışıyor (taklit etmek demedim çünkü yaptığı ürünleri (benzetmeye çalıştığı ürünleri) Sonrada, "bakın bizde aynısını yaptık mis gibi de oldu" diye duyuruyor ilanlarında) ben de bu sebeple NARS ve e.l.f. Cosmetics kıyaslaması yapmak istedim.

Aslında görüntü açısından birbirine aşırı benzeyen bu ikili allık ve brozlaştırcılar aslında yapı ve renk itibariyle çok çok farklılar.


Dıştan görüntüleri neredeyse aynı tek fark e.l.f. Cosmetics gözle de görülür bir şekilde NARS dan daha büyük.


Bir kere yapı olarak birbirlerinden çok farklılar.
NARS; yoğun renk veriyor ancak yapısı diğerine göre daha saydam ve daha homojen bir görüntüelde etmek için daha kullanışlı. Kesinlikle tozutmuyor.

e.l.f. Cosmetics; renk yoğunluğu güzel. Nars baz olarak alınmadığı sürece renkler aslında gayet güzel. Yalnız daha toz ve daha pudramsı ve daha örtücü yapıda. Yani Nars da gördüğünüz saydam yapı bu ikilide yok. Bir de tozutması var tabi. İçindeki ışıltılar her ne kadar swatch yaparken elimle yedirmeye gayret etsem de toz toz duruyorlar. Bu da tabi demek oluyor ki kullanıldığı zaman sürüldükten sonra kısa zamanda yüzünüzden uçuşup "kalıcı olmayan allık" diye adlandırılacak. 
Zaten çoğunlukla kalıcı allık ya da far diye tabir edilen şeyin mantığı burda. Ne kadar yedirirseniz yedirin hala toz toz duruyorsa ürün ya da içindeki ışıltılar toz toz duruyorsa o ürünü uyguladığınızda yüzünüzde de kalıcı olmayacaktır.


Kutuları ise her ikisininde oldukça güzel ve kaliteli. Boyutları aynı, ikiside aynalı kutular. 
e.l.f. Cosmetics Contouring Blush and Bronzing Powder £3.50
NARS Orgasm & Laguna $37

Genel Olarak;
Öncelikle renklerinden hoşnutsanız zaten NARS kalitesi çok güzel ama aslında genel anlamda bakıldığında ikisini bir biri ile kıyaslama nedenim e.l.f. Cosmetics'in kendi ürününü, NARS'a benzetmeye çalışmasından. e.l.f. Cosmetics'in sunduğu ürün bence çok çok güzel ve başarılı hem de £3.50'a alabileceğiniz süper bir ürün (e.l.f'i facebookdan takip ederseniz ara ara sundukları ücretsiz kargo imkanından da faydalanabilirsiniz)
e.l.f. Cosmetics Contouring Blush and Bronzing Powder (Studio Line) kesinlikle satın alınabilir bir ürün. NARS ile kıyaslandığında kötü gibi algılanabilir ama hiç değil gerçekten çok sevdiğim ürünlerimin arasına koyduğum iyi ki de almışım dediğim bir ürün oldu. 
e.l.f. Cosmetics'in Studio Line'ın dan daha pek çok ürün denemeyi planlıyorum ...



5 yorum:

  1. çok güzel bir karşılaştırma olmuş vespa, eline sağlık, ben de ne zamandır merak ediyordum bunların benzerliğini:)

    YanıtlaSil
  2. ellerine saglık benim icinde cok iyi bir karşılaştırma oldu :)

    YanıtlaSil
  3. cnm peki sürünce renkleri yukarda görüldüğü kadar farklı mı gerçekten swatchları çok farklı çıkmış.elfinki bende d e var bu arada ve memnunum ben de:)

    YanıtlaSil
  4. Süper bir yazı olmuş bu Vespa'cım, ellerine sağlık! Yalnız ben bu ELFin yüzsüz yüzsüz birebir kopyalamasına anlam veremiyorum ya, halbuki kendine özgü olsa şahsen ben daha çok severim.. Bir de övünüyorlar, yuhh!

    YanıtlaSil
  5. Irazca; Teşekkürler. Biraz benziyorlar işte (: ama gerçekten elf bence güel bir ürün. Narsla kıyaslayınca tabi çok kötü gibi oluyor..(:
    ChunLi Beauty; Teşekkürler canım (:
    Gizemel; Evet canım hem yapıları hem de renkleri oldukça farklı ama elf'i de sevdim gayet güzel (:
    JM; Evet övünüyorlar bir de (: Hatta geçen sene yanlış hatırlamıyorsam Sephora setinin aynısını yapıp bir de aynı şeye neden daha fazla ödeyesizinz diye dalga geçmişlerdi (: Kendilerine ait bir özgüvenleri var (:

    YanıtlaSil