Clinique 3 Step Skin Care System (3 Adım Cilt Bakım Sistemi)

Aslında Clinique 3 Step Skin Care  (3 Adım Cilt Bakım Seti) Setlerinin genellikle genç ciltlere tavsiye edildiğini biliyorum ama bu aralar fena bir şekilde sivilce basmasından ötürü bu seti denemek istedim.
Bu tarz ürünler aslında sivilce ile boğuşurken onları tamamen bir anda kurutmasını beklemekten çok düzenli kullanıp yenilerinin oluşumunu engellemesini beklemek lazım. 
Seti bir aydır kullanıyorum zaten fotografta da görüldüğü üzere tonik bitmek üzere.

Öncelikle şunu belirteyim Clinique 3 Step Skin Care Sisteminin 4 farklı cilt tipi için setleri var.
1. Set - Kuru Ciltler için
2. Set Normal Ciltler için 
3. Set Karma ve Yağlıya dönük ciltler için
4. Set ise Yağlı Ciltler için

Bana uygun olan set 3 nolu Seti anlatacağım birazdan.



3 Aşamalı olan bu setin ilk adımı yeşil tüpde olan yüz yıkama jeli ardından tonik ve ardından da yine jel kıvamlı nemlendiricsi geliyor.

Yüz Yıkama Jeli; Oldukça yumuşak bir cilt temizleyici aslında karma ve yağlı ciltlerin tam da ihtiyacı olduğu şey. Kullanırken köpüren bir jel. Kullandıktan sonra yüzünüz gerim gerim gerilmiyor. Çok derin bir temizleme hissi vermiyor ancak yinede temiz bir his bırakıyor. Zaten karma ve yağlı bir cildi aşırı temizlemek doğru değil. Aşırı temizlendiğinde cilt üzerindeki tüm yağ yok edildiğinde bu sefer cilt tekrardan daha falza yağ üretmeye başlayacak ve bu kısır döngü içerisinde cilt daha da yağlanacak o yüzden karma ve yağlı ciltlere hafif ve cildi kurutmayan temizleyiciler ideal.

Tonik; Tonik içeriğine açıkçası tam olarak bakmadım. Ancak içinde alkol olduğuna adım gibi eminim. Şişesinin üstünde içindekiler içeriği yok. Kokusu çok kötü ve ağır. Ağır bir kimyasal gibi kokuyor.

Nemlendirici Jel; Bu set içersinde hemen hemen tek sevdiğim ürün bu nemlendirici jel oldu. Yağlı bir his bırakmadan cilt tarafından hemen emilmesi güzel. Clinique 3 Step Sistemini bıraksam bile bu nemlendiriciyi kullanmaya devam edebilirim.

Genç ciltlere tavsiye edebilirim ama aşırı bir beklenti içinde olmamak lazım. Bir kere satın alırken doğal bir ürün almadığınızı bolca kozmetik içerikli bir ürün aldığınızı bilin. Sadece cilt tipinize göre olan seti seçin ve günlük rutin bakımınızı gerçekleştirir. Mutlaka edinin mutlaka deneyin diyebileceğim kadar bir etki yaratmadı bende. Cildimde ekstra bir yağlanma ya da sivilcelenme olmadı. Her ne kadar doğal olmadığını bilsem de cilt bakım ürünleri ille ille doğal olmalı diye bir takıntım yok. Cildim için iyi geldiğini hissettiğim ürünleri kullanmaktan çekinmem.  Ama en azından yinede memnun sayılırım çünkü kullandığım süre boyunca ekstradan bir sivilcelenme olmadı. 









5 yorum:

  1. clinique ddmg ben de kullanmıştım güzeldir.ama clinique in toniklerinden uzak durmak gerekir,dediğin gibi aşırı derecede alkol içeriyorlar.
    cnm bir de sen indirimden neutrogena clear pore wash almıştın benim gibi,memnun kaldın mı,kullandın mı?ben de almıştım ondan kullanıyorum,merak ettim sen beğendin mi,çok iyi temizlemiyor gibi geldi bana ama emın de olamadım.;)

    YanıtlaSil
  2. 10 sene kadar kullandiğim set!zamaninda işe yaramişti ama yillar gectikce farkettim ki artik cildim bu sete hiç tepki vermiyor,ee tabi degiştirdim..

    ama ddmg severim ben hala,hafiftir,yaz aylarinda rahatlatir insani...

    YanıtlaSil
  3. Ben zamanında bundan kullandım ama bir tek tonik kaldı hala kullandığım. DDML vardı o zaman sette, kış ayı aman nemlendirme şeyolsun diye yeniden kullanmaya başladım DDMLi ama feci yağlandırıyor gibi geldi bana. DDMG farklı mı, DDML ile karşılaştırabilir misin?

    YanıtlaSil
  4. Gizemel; Neutrogena hakkında yazı hazırlayacağım ama hemen hemen aynı fikirdeyim (:

    Caramel; DDML çok sevdim ben ama tabi yine de fazla yeterli bi krem değil ama dediğin gibi yaz aylarına ideal.

    Hevesli Bardak; Sadece DDML kullandığım için doğru yorum yapamam :/

    Zencefilli Çörek; Teşekkürler

    YanıtlaSil