Makyaj Fırçaları Nasıl Temizlenir?

İlk defa bir video çektim bakalım nasıl olmuş. Bundan sonra başka konularda devamı gelir mi bilmiyorum. Beğenirseniz fikirlerinizi bekliyorum (:

Makyaj Fırçalarımı Nasıl Temizlediğim ile ilgili bir video oldu bu.

Benim yıkanması gereken çok fazla fırçam olduğundan izlediğiniz videoda hazırladığım karışım (zeytinyağ + bulaşık deterjanı) oldukça fazla oldu. Aslında normalde 1 tatlı kaşığı zeytinyağından daha fazla koymayın karışıma yoksa fırçalarınız çok fazla ağırlaşır, nemlenmek yerine yağlanır. Ayrıca sadece sentetik fırça kullanıyor iseniz fırçaları temizlerken zeytinyağ koymanıza gerek yok sadece temizleyici ile temizleseniz yeterli olur. Temizleyici olarak bulaşık deterjanı kurutsada bence şampuanlardan çok daha etkili ve güzel temizliyor. Ancak siz sentetik fırçalar için kremli bir şampuanda kullanabilirsiniz.
Bunlar benim tercihim siz de deneyerek kendinize en iyi gelen formüü bulabilirsiniz.


Makyaj Fırçaları Neden Sık Sık Yıkanmalı?

Makyaj Fırçaları sık sık yıkanmalı çünkü üzerinde biriken toz, makyaj artıkları özellikle sıvı ürünlerin yarattığı bakteriler her kullanımda yüzünüze daha fazla yayılıp, bulaşıp cildinizi iyice mahvetmesin diye. Ayrıca hergün aynı ürünleri kullanmıyoruz. Allık fırçanızı sık sık yıkamaz iseniz, sürdüğünüz allıkların artık bi noktadan sonra renkleri fark etmeyecek çünkü fırçanın içinde bir önceki kullandığınız renkler birbirine geçecek.

Makyaj Fırçalarınızı yıkadıktan sonra asla yatay bir şekilde kurutmayın. Yatay bir şekilde kurutacağınız ıslak fırçaların içinde kalan nem ve su fırça kıllarının köküne giderek içindeki yapışkna zarar verip fırçanın çok çabuk dökülmesine sebep olacaktır.

The Brush Guard ile ilgili yazımı henüz  okumadıysanız sizi şöyle alabilirim. The Brush Guard




19 yorum:

  1. kesinlikle çok güzel olmuş ;)çok beğendim.inşaAllah devamı gelir ;) bu brush guard ları yıpranana kadar mı kullanıyorsun? yani ömrü nedir?aydınlatırsan çok sevinirim...sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, evet canım yıpranana kadar yırtılana kadar kullanacağım. şimdilik bi sorun yok ufak ufak uçları açıldı ama o da yaptıkları yapışkandan ötürü.

      Sil
  2. ben almanyada satilan DaVinci- Firca sabununu kullaniyorum ve cok memnunum, ama pahali oldugu icin bence senin zeytinyagli bulasik temizleyici karisimin daha iyiymis ; )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Da vincinin fırçası var bende ve çok memnunum. Almanyada nerden alıyorsun DaVinci Fırçaları?

      Sil
  3. Fırçaları direk yıkarken videoyu çekmiş olman benim "acaba ben çok mu hoyrat davranıyorum?" çelişkimi giderdi.Yöntemi çok makul buldum, pek karmaşık ve yorucu değil. Ama itiraf etmeliyim bulaşık deterjanı fikri ilk duyuşta beni biraz ürpertti. Görüntü kalitesi güzel, sıkıcı olmayan üstelik güzel ellerinin baş rolde olduğu hoş bir video. Devamını bekleyeceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım ben de oldukça kaba davranıyorum fırçalarıma ((:

      Sil
  4. "Bir kaba birazcık zeytinyağı koydum." *içi zeytinyağı dolu koskoca bir kabı gösterir* :D

    Şaka bir yana, o kadar çok fırçan var ki çok normal :D Ben de fırçalarımı bu yöntemle temizliyorum. Ben avucumun içine değil de bir kap içinde döndürüyorum sadece. Elime renkli farlar falan bulaşınca hoşuma gitmiyor diye. Sırf psikolojik :D Şu Brush guardlardan her eve lazım =/ Umarım videoların devamı gelir. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hehehe ay napim ilk video saçmalamışımdır ((:
      Evet iğrenç bi bulamaç oluyor bi süre sonra... (:

      Sil
  5. Teşekürler vidion için hemen gidip uyguluyorum aynısını

    YanıtlaSil
  6. manikür yeni yaptırmışsın galıba cok hoş görünüyor tırnakların ve yöntem çok mantıklı videoların devamını bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. uzun zamandan sonra tırnaklarımla ilgilendim kendim evet (:
      tamamdır düşünüyorum ne çeksem diye (:

      Sil
  7. Vespacim cok guzel bir video olmus ellerine saglik :))

    YanıtlaSil
  8. vespacım çok güzel bir video olmuş bende bu şekilde yapıyorum,bulaşık deterjanı yerine antibakteriyel sıvı sabun kullanıyorum,zeytın yağı kalmadıysa evde saç kremi ile yumuşatıyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet evet hepsi işe yaryor aslında saç kremi de iyi bi seçenek tabi... (:

      Sil
  9. fırça yıkama ile ilgili güzel bir video olmuş ama haddim olmayarak birşey söylemek istiyorum. fırçaları komple saplarını da su altına sokarak yıkama fırçanın ömrünü kısaltır. suyun metal kısmın üstüne değmemesi gerekiyor çünkü yapışkana zarar veriyor ve kılların dökülmesine neden oluyor.

    YanıtlaSil