M.A.C Brush Workshop

Süper geçen bir workshop oldu. Etkinliği düzenlemek için fikir veren Makyaj Blogları kızlarına. Bu etkinliği gerçeğe dönüştüren İletişim Müdürü Çağla Hanıma. Bize tek tek fırçaları anlatan Eğitim Müdürü Hatice Hanıma teşekkür ederim. Herşeyden öte diğer blogger arkadaşlarımızla görüşme imkanı da oldu. Umarım en kısa zamanda yine tekrarlarız...

Workshop konusu MAC fırçaları hakkında bilgi edinmekti. Bu sebeple Model üzerinde tam bir makyaj yaparken hangi ürünlerin nasıl kullanıldığı ve ürünlere uygun fırçalar tanıtıldı.

Başlamadan önce hazırlık aşamaları...
Tüm katılımcıların masaların önceden hazırlanmış eğitim sırasında kullanılacak ürünlerin aynıları sıfır bir şekilde masalarda bulunuyordu. Sağımız solumuz her tarafımız M.A.C ürünleri ile dolup taşıyordu.

Not tutmak için hazırlanmış kalem defter detayları da oldukça güzeldi. Kendi defterimi kullanmama gerek kalmadı.

Aksesuar ve detay manyağı olarak, aynalı organizerı çok beğendim. Şu Payrex cam beherlere bile bayılıyorum...

Önümüzde renk renk MSF ve Mineralize Foundationlar sıfır bir şekilde denememiz için önümüzde bekliyorlar...

Kurcalamayı unuttum dudak kalemleri... Ambalajını beğendiğim M.A.C. False Lashes Rimel...

Studio Finish Kapatıcılar ve Cream Color Baseler...


sırıta sırıta çevreyi ve masaları inceledikten sonra eğitimimiz başladı.

Öncelikle burda yapılan makyaj yaz makyajı uygulamasını göstermekti. Bronz bir makyaj uygulaması yapmaktı. Modelin cildi pürüzsüz ve çok genç bir ciltti. Daha farklı bir yaşa ve farklı bir cilde farklı ürünler kullanılabilir. Yani burda saydığımız ürünler ille herkesin kullanması gereken ürünler değil. Cilt ihtiyacına göre ürün tipleri değişebilir.


Cilt Makyajı
İlk ürün Fix + 
Cildi neme doyurup makyaja neme doymuş bir cilt ile başlamak ilk adım. Vaktiniz var ise Fix + tüm cilde sıkıp cildin emmesini bekleyebilirsiniz ama malum artık herşeyiğmiz acele. İşe yetiş, dışarı çık bu sebeple Fix+'ı 187 nolu fırça ile tüm cilde yediriyoruz hem de bir yandan cilde masaj yapmış olup cildi canlandırıyoruz.



ikinci adım yine cildin neme doyması ve makyaja hazır olması için gerekli bir adım. Mineralize all over lotion'ı tüm cilde uyguluyoruz. Bu ürün tüm cilt tipleri için uygun. Hem yüz hem de tüm vücuda bu ürünü kullanabilirsiniz.
Bu ürünü yine 187 nolu fırçamızla yüzümüze uyguluyoruz. Yalnız bu noktada dikkat etmemiz gereken bir nokta var. 187 nolu fırçayı kullanırken sadece beyaz  kıllar (sentetik -fiber) olan uç kısımları ile krem yapıda olan ürünleri uyguluyoruz.


Bu arada 187 nolu fırçayı kullanırken çoğunlukla hiç alt tarafındaki dopal kıllardan oluşmuş kısmına dokunmuyoruz. 187 nolu fırçanın alt kısmı sadece içindeki fiber kılları dik bir şekilde tutabilmesi için.


Krem yapıda olan ürünleri sentetik fırçalar ile uyguluyoruz.
Toz yapıda olan ürünleri ise doğal kıllara sahip ürünler ile uyguluyoruz.
Böyle bir ayrım olmasının sebebi, doğal kıllar aynı saç gibi yani krem yapıdaki ürünleri içine çekip fazlasıyla emer bu yüzden fondöten ya da krem yapıdaki ürünler doğal kıllara sahip fırçalarla kullanılması pek tavsiye edilmez.
Sentetik kıllara sahip fırçalar ile krem ya da fondöten uygulandığında ise cilt daha cilalanmış olarak görünür.
(kimse duymasın bazen doğal kıllara sahip M.A.C 109 nolu fırça ile fondöten sürüyorum çok de memnunum bu durumdan)
187 nolu fırça
 187 nolu fırça ile Mineralize All-Over Lotion uygulanıyor. Her zaman yukarıya doğru hareketler ile uyguluyoruz.
 Mineralize All-Over Lotion ve Fast Response Eye Cream


Daha sonra 252 nolu fırça ile Fast Response Eye Cream ile göz altlarına ve kaz ayaklarındaki çizgilere uygulanır. Hem göz altları prüzsüzleşir hem de çizgilere dolgu yaparak çizgileri doldurur.


Bu aşamadan sonra dudaklarda 318 nolu fırça kullanılarak nemlendirilir.

Şimdi sıra Fondötende
Fondöten olarak seçimi su bazlı olan Face&Body oldu. Hem modelin cildinin çok fazla örtücülüğe ihtiyacı olamdığından hem de yaz makyajı olduğundan hafif bir fondöten tercih etmek gerektiğinden.
Fondöten yine 187 nolu fırça ile uygulandı.
Fondöteni yüze uygulamadan önce normal sıradan bir peçete ile yüzümüzdeki nem falzlasını alıyoruz çünkü fazla nem fondötenin güzel bir şekilde yayılmasını önleyecektir.



Fondöteni yayarken önce nokta nokta hafif vuruşlar ile daha sonra hafif ve dairesel hareketler ile cildimize yayıyoruz. Fırçayı ise çok bastirmadan kullanıyoruz.
Önemli ve püf noktası ise; şakakları ve kulak hizasındaki ayva tüylerinin yönünde uyguluyoruz. Ayva tüylerinin bulundu kısımları dairesel hareketler ile fondöten uygularsak ordaki tüyleri olduğundan daha fazla görünmesine sebebiyet veririz.
Ayrıca hafiften boyun ve kulakları da fırçada kalan fondöten ile geçiyoruz...
Bu arada fondöten ille heryere kalıp gibi yoğun uygulanıcak diye bir kaide yok. Sorunlu bölgelere daha çok sorunsuz bölgelere ise daha az uygulanabilir.
Göz altlarına kapatıcı uygulamadan önce 252 nolu fırça ile Face&Body Fondöteni göz altlarına hafifçe çok ince geçiyoruz. Hem bu ana kadar zaten Fast Response Eye Cream de iyice emilmiş oluyor. Fondöten geçmemizin sebebi  kapatıcı uyguladığımızda cilt ile arasında geçiş daha homojen olması için.


Yine 252 nolu fırça ile kapatıcı uygulandı modele. Bu sefer yeni çıkan Prolong Wear Kapatıcı NC20 ile modelin göz altındaki kızarıklıklar nötürlenmiş oldu. Önce 252'nin geniş yüzeyi ile tampon hareketlerle kapatıcıyı uyguluyoruz daha sonra ise sivri uç tarafı ile ise geçişleri yumuşatıyoruz.
Göz Makyajı
Sıra geldi göz makyajına.
217 nolu fırça ile çok az bir şekilde göz kapaklarına Painterly Paint Pot hafifçe uygulanıyor ve göz kapaklarındaki renk tonlaması nötürlenmiş oluyor. Hem de Paint Pot far bazı yerine kullanılmış oluyor.
239 nolu fırça ile tüm göz kapağına Shroom far uygulanıyor. (Çok güzel aydınlatıcı bir renk)
Makyajımız yaz makyajı olduğundan siyah bir eye liner yerine parlak kahverengi Rich Ground Fluidline 266 nolu fırça ile üst kirpik hizasına çok ince bir şekilde uygulanıyor. Bu şekilde eyeliner uygularken öncelikle orta kısımdan dış kısma doğru bir çizgi daha sonra ise iç kısımdan orta kısma doğru bir çizgi çekerek eyeliner tamamlanıyor.


(emir kipindeki notlarım nasıl)
fotografda görünen ve modelin makyajında kullanılan 266 nolu Eyeliner fıçası
ve eyeliner ile fırça testimiz...
elimize siyah bir kalem ile tırtıklı çizgiler çiziyoruz. Bir çizgiyi 266 nolu fırça ile diğer çizgiyi ise 219 nolu kalem fırça ile dağıtıyoruz.


Üst çizgi 219 nolu kalem fırça ile dağıtılmış hali. Alt çizgi ise 266 nolu fırça ile dağıtılmış hali. 219 nolu fırça ile daha buğulu ve daha doğal efekti bir görünüm.  266 nolu fırça ile ise daha net kesin çizgiler yaratılabilecek bir görünüm. Seçim size kalmış ve makyajınızdaki amacınıza bağlı.
Pinup Girl tarzında bir makyaj yapacak iseniz tabikide 266 nolu fırça ile kesin bir eyeliner çekmek daha doğru olacaktır.
Daha sonra göz çukuruna 252 nolu fırça ile Cork(satin) far uygulandı 
ve 224 nolu fırça ile dış V kısmında dağıtıldı. Dış V kısmı alt kirpik dibi ile birleştirildi ve daha doğal bütün ve çekik bir göz makyajı yapılmış oldu
Daha sonra göz pınarlarına Cream Color Base Pearl(Frost) uygulandı. Gerçekten göz pınarlarını aydınlatmak için süper bir renk tonu ve gerçekten güzel aydınlık veriyor.

Rimel olarak False Lashes uygulandı ve uygulandıktan sonra kirpikleri tek tek ayırmak için 205 nolu fan fırçası ile rimelin üzerinden geçildi.
(genelde M.A.C rimellerini beğenmiyorum ama gözümde rimel olmadığı bir gün bu rimeli denemek istiyorum)
Ten Makyajı
Çok eskiden herkesin yaptığı bir hata olan bronzlaştırıcıyı tüm yüze kocaman bir fırça ile tüm yüze geçmiyoruz.
Brozlaştırıcıyı sadece derinlik vermek istediğimiz yerlere uyguluyoruz. Özellikle boyut vermek için burun kanatlarının hizasında kenarlarına ve elmacık kemiklerinin altındaki çukurlara, saç diplerine, ya da cildin daha gergin ve gıdı saklamak için yüz hattına...
Hatice Hanımın gölgelendirme için modelimize kullandığı ürün MSF Natural Dark

En temel püf noktalarından biri ise fırçaya hep çok az ürün alıp uygulamaya başlamak çünkü gölgelendirme genelde koyu tonlu ürünler ile yapıldığından, yapılan hataları en çok gösteren renk olacaktır bu yüzden hep az ürünle başlamak en iyisi.
168 nolu fırçanın sivri tarafı kulak hizasına tombul tarafı ise yanak tarafına denk gelecek şekilde tutularak uygulanması en doğru uygulanış şekli
Diyelim ki hata yaptınız fıraçanıza çok ürün aldınız ve koyu bir ton oluştu. Ya da diğer yanağınızla eşitleyemediğiniz görntüyü o zamanda yine 187 nolu fırçaya alıcağınız azıcık fondöten ile 187 nolu fırçayı silgi gibi kullanabilirsiniz.
Şimdi de aydınlatma zamanı. Canlı ve sağlıklı bir görünüm ve gölgelendirme yapıtığımız cildi derinliğini arttırmak için aydınlatıcı şart.

 Aydınlatıcı olarak Cream Color Base(CCB) Hush rengi kullanıldı. Yine fazlaya kaçmadan doğal bir şekilde uygulanması için bu sefer 187'nin bir küçüğü olan 188 nolu fırça ile aydınlatıcı uygulandı. Yine beyaz kıllarına yani fiber kıllara her yerine eşit bir şekilde gelecek şekilde fırçaya CCB Hush rengi alındı ve yüzün yüksek kısımlarına hafif hafif dairesel hareketler ile uygulandı. Bu şekilde çok daha nemli ve canlı bir görünüm oluştu. Burun kenarlarına ve özelliklede yanaklarımızın burnumuza yakın yerlerine (gözeneklerin en çok belirgin olduğu kısımlar) hiç aydınlatıcı getimiyoruz çünkü bu şekilde uyguladığımızda gözenekler çok daha büyük ve belirgin görünürler.
Yine yüksek bir kısım olan burun üstüne ve dudak üstü olan kalp noktasına hafifçe aydınlatıcı uygulandı. 

Dudaklara ise 318 nolu fırça ile nötr tonlu bir ruj uygulandı.(Ruj rengini beğenmeyince sanırım not almamışım). 
En son adım ise makyajı sabitleme. Genelde makyaj sabitlemek için kocaman bir fırça ile toz ya da sıkıştırlmış renkli pudra geçeriz yüzümüze ama buna hiç gerek yok. Neden zaten kat kat daha falza makyaj yapılsın ki sırf makyajı sabitlemek için?


Pudra yerine MAC Prep Prime ürününü özellikle 189 nolu fırça ile hafiften cildimize geçiyoruz ve makyajı sabitlemiş oluyoruz. 189 nolu fırça gerçekten çoğu toz ürünü cilde uygulamak için çok güzel bir fırça. 189 nolu fırça ile makyajı sabitlemek için Prep Prime kullandığımızda yaptığımız makyajı yüzümüzden kaldırmamış oluruz hem de ayva tüyleri belirginleşmez.
Ama bunun yerine çok tombik ve büyük bir fırça ile Prep Prime uygulasak hem makyaj yüzümüzden kalkıcak hem de ayva tüyleri daha belirgin hale gelecekti.
189 nolu fırça ile hafif hafif Prep Prime geçiyoruz tüm yüze. Fırçayı yatay tutuyoruz ve geniş yüzeyi ile uyguluyoruz.
Ayrıca 189 nolu fırça ile daha cilalanmış bir sonuç elde edebilirsiniz.


Modelimizin son hali...





Makyaj sırasında kullanılan tüm ıvır zıvırlar ...




Burdan sonra sizi fotograflarla baş başa bırakıyorum. Hepsi birbirinden güzel paletler, rujlar, rimeller, ccbler ve daha bisürüsü...

En çok ama en çok şu pudra standlarını beğendim o standlardan bende olsa daha bişey istemem.
Yine sevdiğim Payrex beherler...






6 yorum:

  1. kızcağızın o güzel dudaklarına ancak bu kadar kötü bir ruj rengi seçilebilirmiş!! oldugundan yaşlı göstermiş bu makyaj bence..
    Melek

    YanıtlaSil
  2. harika anlatmışsın ellerine sağlık cnm benim. eğitime katılmış kadar olacak izleyicilerin. Fotoğraf olunca nasıl da güzel oluyor:(
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. ben mac ın sıyah jel eyelinerının fiyatını merak edıyorum.bilen varmı arkadşalr??

    YanıtlaSil
  4. çok güzel bir yazı olmuş ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  5. ayy çok güzelller ımm yeme de yanında yat vallahi hepsinin..çok şahane bir yazı olmuş teşekkürler.. ordaymışız gibi oldu..ayrıca @legendneverdies e de cevap vereyim 2 ay önce 39liraydı şimdi zamlandıysa bilemem..

    YanıtlaSil
  6. ayy o ürünlerin hepsini kucaklamak, kollarımı doldurmak istedim:)

    YanıtlaSil