Artdeco Eyeshadow Base

Bu ürünle ilk tanışmam aslında biraz komik oldu. Kaç sene önce daha öyle far bazı neymiş neden sürülürmüş bilmeden, kuaförde manikürcünün elinde gördüm bu ürünü. Manikür yaparken kullanıyordu. Kutunun üstünü incelediğimde "eyesahdow base" yazıyordu. Sordum nasıl şey bu neden manikürde kullanıyorsunuz diye meğer içindeki ürün bitmiş, bitincede kutu pratik diye içine vazelin doldurmuşlar... (((:

Artdeco Far bazı, M.A.C Paint Potları saymaz isek (çünkü Paint Potlar tamamen far bazı diye nitelendirebileceğim bir ürün değil, birçok özelliğinin yanında aynı zamanda far bazı da diyebilirz) bu benim ilk far bazım.

Artdeco'nun bu ürününü aslında, Urban Decay Primer Potion, Too Faced Shadow Insurance ya da Beyu Eyeshadow base gibi ürünler ile kıyaslamak lazım. Elimde saydığım diğer ürünler yok ama zamanla olacağını ümid ediyorum. Elime geçtiklerinde o zaman en son bir kıyaslama postu hazırlarım ama şimdilik Artdeco kullanmaya devam edicem (:

Artdeco'nun zaten en ünlü ürünü diyebiliriz kendisi için. Ufacık bir kapta yapmadığı şey yok gibi...
ett

Fotograftada belli olduğu üzere gayet kremsi bir yapıda. Göz kapağına sürüldüğünde ise bu kremsilik kesinlikle rahatsız etmiyor. Zaten siz farı uygularken göz kapağında sabitlenmeye geçiyor. Böylece sürdüğünüz far hiç bozulmuyor...


Miktar: 5ml


M.A.C. Paint Potun yanında küçücük durduğuna bakmayın. MAC'in ambalajında dışı kalın camlı olduğu için kocaman gibi görünüyor ama aslında ikisde aynı miktarda ürün içeriyor...



Bunlarda elimde var olan Paint Potlardan açık renk olanar. Kıyaslama yapabilmek için ve fotografı büyük görebilmek için fotografın üstüne tık tık lütfen...



Artdeco Eyeshadow Base vs Paint Pot (:



Üst kısımda farları baz olmadan sürdüm. Aynı hizaya alt kısma ise Artdeco Far Bazı ile sürdüm. Kullandığım farların hepsi M.A.C.

Soldan Sağa; Sweet Lust, Shimmermoss, Grand Entrance (LE), Humid


Bu fotograf ise en ilginçi. Fotografları çektikten sonra işim bitince elimi yıkadıktan sonra çektiğim bir foto. Grand Entrance haricinde diğer renkler olduğu gibi duruyordu. Hem su ve sabunla kolay çıkmaması ilginç hem de G.E farın diğerlerinden önce elimden çıkması ilginç belkide bu durum farların yapıları ile ilgili.


Benim için Olumlu Yönleri;
  • Kesinlikle far altına kullanıldığında, far göz kapağında birikme yapmıyor. En özel günlerinizde göz makyajınızın hiç bozulmaması gereken zamanlarda kesinlikle kullanılabilir.
  • Fiyat performans açısından uygun.
  • Ufacık görünüyor ama benim için uzun süre gider.
  • İçinde hafif ışıltılar var ancak kesinlikle günlük kullanımı engelleyecek türden değil.
  • Kullanıldığında far renkleri daha parlak ve canlı yapıyor.
Benim için Olumsuz Yönleri;
  • Henüz yaşamadım ama bazı kullananlar kuruduğundan şikayet etmişler. Kapağını çok açık bırakmamak gerekiyor.
  • Tuhaf bir kokusu var kokusu bana traş köpüğünü hatırlattı !?! Yinede kullanılmayacak gibi değil.
Nerde bulabilirsiniz? Ben benimkini Boyner Artdeco standından 20TL gibi bir fiyata aldım. Bizde başka mağzalarda satan var mı bilmiyorum. Eğer bilginiz var ise lütfen yorum kısmına yazın ben de yazıyı editleyeyim.

12 yorum:

  1. bende bu yazıyı bekliyordum.bende far 2 ssat bile kalmaz uçardı bu ürünü kullanınca 10 saat bile dayanıyor tavsiye ederim alınası bi ürün .Nerden aldım bursa douglasdan 26 tl fiyatı..

    YanıtlaSil
  2. Kışkırtıyorsun beni Vespa ;)
    Artık bunu da alırsam yüzsüzlüğün dibine vurmuş olurum ama hakkaten güzelmiş yaa :((

    YanıtlaSil
  3. Yok yok uslu uslu duruyorum kışkırtmıyorum :p

    Gerçekten güzel bir ürün ve henüz denemesemde nedense gereçekten Urban Decay ya da Too Faced ile aynı sonucu alacağımı söylüyor içimdeki ses... (:

    YanıtlaSil
  4. nicedir bir far bazı alsam diye düşünüyordum. inglot almayı düşünüp bir türlü elim gitmiyordu nedense... bunu mu alsam diye gene ikileme düştüm... bare study'de pek hoş gibi gibi... pıfff...

    YanıtlaSil
  5. douglas'larda da var. ben de memnunum kokusu eskiden kalma bir şeyleri hatırlatıyor bana da ama ne olduğunu çıkaramıyorum.

    YanıtlaSil
  6. Ceren; Bare Study de çok hoş. Ben Bare Study Paint Potu makyaja zamanım olmadığında tüm göz kapağıma sürüyorum kaşa kadar. Bir de eyeliner süper oluyor ışıltılı biraz kendisi.

    Ama Artdeco kadar özellikleri toz farları göz kapağına yapıştırıcı özelliği yok. Kalıcılık konusunda Artdeco süper.

    Sister Sinister; Kokusu bence kesinlikle eski bir traş köpüğünü andırıyor... (:

    YanıtlaSil
  7. en almam gereken şey bu. makyajı çok göstermeyen gözlere sahibim, ayrıca çok kirpikli sayılmam, bu da makyajımın akmasına sebep olan etkenlerden biri.

    ama yılın sorusu geliyor: prep+prim base olsun, bepanthene krem olsun, clinique pore minimizer... hepsi göz çevreme bulaştığı zaman ne yaptı biliyor musun, gözümün gün boyu sulanmasına sebep oldu. bu yüzden far bazı kullanmaktan çekiniyorum, tester denemeyi de sevmiyorum, böle bi şikayetin oldu mu kullanırken?

    YanıtlaSil
  8. selam Vespa
    seni yeni kesfettim arkadasim:) cokta iyi oldu
    biseye ihtiyacim olup olmadigini senden takip ediyorum:)
    mesela bu artdeconun ürününü sayende aldım:)
    amaaa nede ucuza aldım kızlar bilemezsiniz
    canım ülkemde 20tl ye satılan ürünü Düsseldorfta free shoptan 4euroya aldım:S
    bilginize...
    sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Kızlar soruları yeni gördüğüm için kusura bakmayın.

    @Seda; Yok canım hiç biri ile problem yaşamadım. Çok mu fazla ürün sürüyorsun acaba. Mesela far bazını sadece çok az bi şekilde göz kapağına sürsen de mi aynı? Far bazları sürülünce sabitleniyor . Gözüne temas etmemesi lazım. Çok hassas belkide gözlerin. ama dediğim gibi ben sorun yaşamadım.

    Asya; canım ne güzel o fiyata bulman harika gerçekten... (: güle güle kullan gerçekten güzel bir far bazı Urban Decay ile yarışır diyorum...

    YanıtlaSil
  10. urban far bazını da yazacaksın bekleyen konularda görüyorum çünkü :) bi karşılaştırma isticektim far bazımdan çok memnunum fakat sürdükten hemen sonra far sabitleniyor ben dağıtamıyorum farı daha yeni yeni başlıyorum göz makyajına. farı fazla sürsem ole kalıyor çıkarmakta zor urban nasıl acaba?

    YanıtlaSil
  11. Geç bir cevap oldu kusura bakmayın, kıyaslama yazısı mutlaka yazacağım... (:

    YanıtlaSil
  12. benim göz kapaklarım biraz yağlı..Önerir misiniz ?

    YanıtlaSil